Назад
ОАЕ

Що подивитися в Дубаї у першу чергу: 10 найцікавіших пам’яток

Ті, хто вже побував у Дубаї, називають його не інакше як фантастичним містом. І справді, тут на туристів чекають стільки атракцій та незвичайних споруд, що очі просто розбігаються! Захмарні хмарочоси з оглядовими майданчиками, квітучі тематичні парки (і це в пустельному кліматі!), неймовірні музеї та штучні острови – все це вражає до глибини душі! Якщо ви хочете побачити ці та інші найкрасивіші місця в Дубаї, доведеться грамотно спланувати свою відпустку, адже пам’яток у цьому місті дуже багато. Обов’язково переходьте на цю сторінку, знайомтеся з найгарячішими турами в Дубай і бронюйте поїздку в нашій туристичній агенції «ОГО ТУР»! Ну а визначитися з локаціями, які варто відвідати в першу чергу, допоможе цей невеличкий перелік.

Одна з найкрасивіших пам'яток в Дубаї - співаючий фонтан
Одна з найкрасивіших пам’яток в Дубаї – співаючий фонтан

Що подивитися в Дубаї, не виходячи з ділового кварталу

Почати знайомство з містом рекомендуємо з найбільш престижного ділового кварталу, в якому неподалік одна від одної розташовані найвідоміші пам’ятки. Це топ місць у Дубаї, без відвідин яких ваша подорож просто не зараховується! А найзручніше те, що всі вони знаходяться дуже близько одна від одної. Знайдіть ці визначні пам’ятки Дубая на карті і переконайтеся в цьому самі!

1. Бурдж-Халіфа. Цей хмарочос у вигляді гострого дзеркального шпиля – одна з найвищих споруд світу і незмінний символ міста. Архітектурне диво розташоване в популярному діловому районі, куди приїздять тисячі туристів, і головною причиною цього є саме Бурдж-Халіфа! Неймовірна висота у 828 метрів, аж 163 поверхи, декілька оглядових майданчиків, з яких відкриваються вражаючі краєвиди – все це варте того, щоб побувати тут. До того ж, всередині башти функціонує ціле маленьке місто з ресторанами, готелями, житловими масивами і навіть парками! Якщо ви думаєте над тим, які місця відвідати в Дубаї, вашим першим пунктом у переліку повинен бути саме цей хмарочос!

2. Співаючий фонтан. Це інженерне диво розташоване біля підніжжя хмарочоса Бурдж-Халіфа, що дозволить об’єднати відвідування обох цих місць. У вечірній час, приблизно через кожні пів години, за допомогою фонтану влаштовується неймовірне музично-світлове шоу. Під час нього в повітря піднімаються високі струмені води, і все це в супроводі красивої мелодії та яскравих вогнів! Щоб створити таке диво, було використано 6000 лампочок, а для водопостачання застосовується близько 85000 літрів води. Видовище просто вражає! Якщо шукаєте, що подивитися в Дубаї з дітьми, обирайте співаючий фонтан в центрі – сподобається всім!

3. Дубай Мол (Dubai Mall). Карта пам’яток Дубая буде неповною без цього величезного торгово-розважального центру, який розташований у тому ж таки діловому районі міста. Тільки уявіть: понад 1300 торгових точок, два основних універмаги (Galeries Lafayette та Bloomingdale’s), близько 200 закладів харчування, безліч розваг – і все це зосереджено на одній величезній території! Щороку тут буває понад 80 мільйонів відвідувачів, які не уявляють себе без шопінгу. Ось чому Дубай Мол вдало доповнює місця, які варто відвідати в Дубаї!

Хоча ці три локації розташовані близько одна від одної, все одно заплануйте достатньо часу на кожну з них. В одному лише Дубай Молі можна гуляти декілька днів! Діловий район та його цікаві місця, Дубай в цілому – це те, що не терпить поспіху. Насолоджуйтеся новими відкриттями повільно!

Казковий Дубай: що подивитися на узбережжі

Звісно ж, діловий центр – це далеко не вся карта пам’яток Дубая, адже їх тут дуже і дуже багато! Радимо обов’язково відвідати декілька найпопулярніших локацій на узбережжі. Ці незвичайні місця у Дубаї вже давно стали символами міста, тому не втрачайте нагоди побачити їх хоча би здалеку!

4. Палм-Джумейра. Хто ж не чув про ці дивовижні штучні острови у вигляді величезної пальми? Їх видно навіть з космосу – уявляєте весь масштаб зробленої тут роботи? На островах розташовані розкішні готелі, дорогі вілли, ресторани, звичайно ж, пляжі, а ще тут дуже зручна транспортна система. Шукаєте красиві місця в Дубаї, як стануть чудовим фоном для ваших фото? Вам обов’язково потрібно приїхати саме сюди!

Штучний острів Палм-Джумейра - сучасне інженерне диво
Штучний острів Палм-Джумейра – сучасне інженерне диво

5. Бурдж-аль-Араб. Велична будівля цього респектабельного готелю зведена у вигляді традиційного арабського човна, і не помітити її просто неможливо! Це справжній символ розкоші, багатства та шику, а ще – втілення передових інженерних технологій. Своїм гостям готель пропонує унікальний штучний пляж, вертолітний майданчик на даху, панорамний басейн та ще багато великих і маленьких радощів багатого життя. Якщо не знаєте, що обов’язково подивитися у Дубаї, – прямуйте на узбережжя і фотографуйтеся на фоні цього культового готелю!

6. Селище спадщини (Heritage Village). Цікаві місця в Дубаї важко уявити без цього місця, в якому гарно відчувається історичний дух Сходу. В цьому селищі з невисокими будиночками та численними крамничками знайшли своє відображення історія та походження нації, а також місцеві традиції та звичаї. Скуштуйте страви арабської кухні, купіть сувенір в одного з місцевих ремісників та зануртеся в неповторну атмосферу старовини, яка тут панує.

Тепер вам відомо, що варто відвідати в Дубаї в районі узбережжя. Заплануйте час на ці та інші пам’ятки і насолодіться відпусткою сповна!

Найновіші пам’ятки Дубая: що подивитися тим, хто тут не вперше

Якщо ви в Еміратах не вперше і вам вже доводилося бачити перелічені красиві місця Дубая, не варто засмучуватися. Це місто вирізняється таким шаленим темпом розвитку, що змінює свій вигляд буквально кожних пів року! Як тільки ви подумаєте, що бачити тут вже все, з’являються нові визначні пам’ятки Дубаїв. І побачити їх потрібно обов’язково!

7. Колесо огляду Айн Дубай (Ain Dubai). Одне з останніх досягнень міста, яке вкотре б’є світові рекорди! Одне повне коло на цьому атракціоні триває 38 хвилин, і під час нього можна помилуватися 360-градусною панорамою міста та Персидської затоки. Кататися можна в трьох видах кабін: оглядовій, загальній та приватній. Така прогулянка під небом обов’язково подарує вам незабутні враження!

Колесо огляду Айн Дубай має дуже ефектний вигляд, особливо в вечірній час
Колесо огляду Айн Дубай має дуже ефектний вигляд, особливо в вечірній час

8. Фонтан «Пальма» (The Palm Fountain). Вам вже відомо, що Дубай любить вражати туристів яскравими шоу за участю води, музики та світла. Співаючих фонтанів у діловому центрі міста виявилося замало, тож нещодавно нову схожу цікавинку відкрили поблизу «верхівки» пальми острова Палм-Джумейра. Понад 4000 квадратних метрів площі, безліч лампочок, височезні струмені води і красива музика створюють яскраве шоу, яке важко забути. До речі, це єдиний кольоровий фонтан в Дубаї, а найкраще місце для його огляду – ресторан The Pointe на острові Палм-Джумейра.

9. Відкритий панорамний басейн Aura Skypool. Ще одна вражаюча новинка, розташована на 50-му поверсі хмарочоса Palm Tower на острові Палм-Джумейра! Це найбільш висотний басейн у світі, з якого можна оглядати краєвиди на всі 360 градусів. Приємна лаунж-зона, модний дизайн в природному стилі, блакитна вода і висота – все це створює враження такої собі «оази в небі».

10. Оглядовий майданчик «Вид на Пальму» (The View at the Palm) – нова крута туристична локація, з якої відкривається просто розкішний краєвид на штучний острів Палм-Джумейра! Розташований цей майданчик на висоті 240 метрів, в тому ж таки хмарочосі Palm Tower. Незважаючи на відносну новизну цього місця, воно вже встигло набути великої популярності серед туристів – і це не дивно, адже атмосефра тут дуже «інстаграмна».

Звісно, цей перелік далеко не вичерпний, адже цікавих місць у Дубаї багато, і з кожним роком стає все більше. Побувайте також у знаменитій Дубайській рамці – високій споруді, що межує між новим і старим містом; відвідайте барвистий сад Dubai Miracle Garden, величну мечеть Джумейра та інші визначні пам’ятки. А забронювати найкращі та найвигідніші тури в Дубай вам допоможуть менеджери нашої туристичної агенції «ОГО ТУР»! Всі наші контакти вказані на цьому сайті – пишіть у месенджери, телефонуйте та заходьте в гості, ми завжди вам раді!

Поділитись: viber facebook /telegram