Назад
ОАЕ

Що подивитись у Дубай Молл: 9 крутих локацій торгівельно-розважального центру

Потрапляючи в Об’єднані Арабські Емірати, будьте готові: вони значно відрізнятимуться від старої доброї Європи. Тут ви не знайдете старовинних площ, бульварів та вуличок, вимощених бруківкою, натомість зможете з головою зануритися в найрізноманітніші сучасні розваги! А зосереджуються вони, зазвичай, у торгівельно-розважальних центрах, найпопулярнішим з яких є Дубай Молл (The Dubai Mall) у Дубаї. І це не просто Мекка для шопоголіків із більш ніж 1300 бутіками та двома величезними універмагами. Величезний Дубай Молл, площа якого становить понад 1,8 мільйона квадратних метрів, вміщує в себе ціле місто з ресторанами, барами, визначними пам’ятками та безліччю розваг! Про найцікавіші місця цього вражаючого торгівельно-розважального центру ми й збираємося вам розповісти.

Зовнішній вигляд Дубай Моллу
Зовнішній вигляд Дубай Моллу

Дубай Молл: карта торгових точок

Якщо ви вже потрапите до цього мегакомплексу, то, звісно, не зможете оминути увагою численні магазини з величезним асортиментом товару. Щоб не розгубитися, можете скористатися паперовою картою їх розміщення, яку вам запропонують на одній з інформаційних стійок. Також вам допоможуть схеми розташування магазинів, які ви знайдете поблизу ескалаторів.

Дубай Молл вражає своїми масштабами як зовні, так і всередині
Дубай Молл вражає своїми масштабами як зовні, так і всередині

Бажаєте оглянути останні колекції найвідоміших світових брендів? Ласкаво просимо на Fashion Avenue, де представлені шоуруми таких марок як Armani, Dior, Chanel, Ralph Lauren, Versace, Fendi та багато інших. А якщо вас цікавлять традиційні арабські сувеніри, одяг та ювелірні вироби, завітайте до секції The Souk. Тут вас вразить не лише асортимент, а й вишукане оформлення та дизайн.

Що подивитись у Дубай Молл окрім магазинів

Навіть якщо просто дивитися Дубай Молл фото, стає зрозуміло: це не просто торговий центр, а справжнє «місто в місті»! Саме тому сюди варто їхати не лише заради шопінгу. Ось найцікавіші місця, які варто відвідати:

1. Акваріум Дубай Молл та Підводний зоопарк (Dubai Aquarium and Underwater Zoo). Одна з найпопулярніших локацій в цьому торгово-розважальному центрі, яка також відіграє роль основного орієнтиру. І, так як це Дубай, то очікувано, що Акваріум б’є певні рекорди! Зокрема, тут можна побачити найбільший в світі монолітний лист акрилового скла розміром 33 на 8,5 метрів та товщиною 75 см, який утримує 10 мільйонів літрів води. Акваріум займає аж два поверхи, а на третьому над ним розташований захоплюючий Підводний зоопарк. Всередині Акваріуму прокладений 48-метровий прозорий тунель, відвідування якого (як і Підводного зоопарку) платне. Але туристи не шкодують грошей, адже тут вони можуть побачити понад 140 видів підводних мешканців!

Акваріум в Дубай Моллі вражає, а найцікавіше - в прозорому тунелі
Акваріум в Дубай Моллі вражає, а найцікавіше – в прозорому тунелі

2. Макет хмарочоса Creek Tower в головному атріумі. Creek Tower – майбутній конкурент вежі Бурдж Халіфа, адже за задумом архітекторів цей хмарочос повинен побити рекорд її висоти аж на 100 метрів! Та й сам макет немаленький і сягає 20 метрів. На щастя, площа Дубай Молла дозволила розмістити його всередині, де він розігріває цікавість гостей міста до цього грандіозного проекту. А ще тут періодично влаштовують яскраві світлові шоу, тому прийти сюди варто в будь-якому випадку!

3. Водоспад з ловцями перлин, який в народі називають просто «фонтан в Дубай Моллі». Це не просто вражаюча інсталяція, а й важливий символ арабської історії. Для жителів пустелі вода сама по собі означає життя, а пошуки перлів колись були головним джерелом доходу місцевого населення. Водоспад розташований таким чином, щоб світло з вікон атріуму красиво вигравало на фігурках пірнальників, тому ви просто зобов’язані зробити тут декілька фотографій!

Ефектний водоспад з ловцям перлів - важливий історичний символ для місцевих мешканців
Ефектний водоспад з ловцям перлів – важливий історичний символ для місцевих мешканців

4. Скелет динозавра Dubai Dino на першому поверсі в секції Souk. Тільки уявіть собі, що понад 155 мільйонів років тому це був величезний диплодок, адже 90 % кісток скелета є справжніми! Скелет був знайдений в США, а в 2014 році його викупила відома еміратська компанія Emaar Properties і перевезла в Дубай. Великий розмір Дубай Молла дозволив встановити цей скелет всередині, і це при тому, що довжина динозавра складає 25 метрів, а висота – 7 метрів. Сьогодні всі бажаючі можуть подивитися на нього абсолютно безкоштовно.

Величезний скелет спражнього динозавра Dubai Dino
Величезний скелет спражнього динозавра Dubai Dino

5. Дитяче містечко KidZania, організоване згідно інноваційної пізнавально-розважальної концепції. Це міні-копія Дубая з власною дитячою валютою, в якій дітки можуть спробувати себе в різних професіях: пожежника, лікаря, поліцейського, бізнесмена тощо. KidZania пропонує понад 40 рольових ігор, в процесі яких діти від 2 до 16 років освоюють навички та знання, які стовідсотково згодяться їм в дорослому житті та допоможуть визначитися з майбутнім.

6. Парк віртуальної реальності VR PARK, розташований на другому поверсі поблизу магазина Lego. Парк має безліч віртуальних атракціонів, але місцевою фішкою є дві програми, які можна знайти виключно тут. Це імітація польоту над містом Дубай, яким воно буде в майбутньому («Dubai Drone VR»), а також віртуальний стрибок з вежі Бурдж Халіфа («Burj Drop»). Сміливці, які ризикнуть спробувати тут свої сили, отримають неймовірні враження та емоції!

У вечірній час Дубай Молл ще ефектніший, а від розваг розбігаються очі!
У вечірній час Дубай Молл ще ефектніший, а від розваг розбігаються очі!

7. Мультиплекс Reel Cinemas – вражаючий кінотеатр на 22 зали з інноваційними екранами, надсучасною системою звуку та іншими крутими ефектами, які гарантують задоволення від перегляду. Тут є спеціальна зала для дітей, а також оригінальний кіно-ресторан Reel Dine-In, в якому ви можете поєднати перегляд улюблених фільмів зі смачною вечерею.

В комплексі Reel Cinemas подобається і дорослим, і дітям!
В комплексі Reel Cinemas подобається і дорослим, і дітям!

8. Музей сучасного мистецтва «Нескінченність Люм’єрів» (Infinity des Lumieres) – царство звуку, світла та спецефектів, яке перенесе вас у світ цифрового мистецтва. Дубай Молл, скільки поверхів би там не було, на кожному готує якийсь сюрприз для гостей, а саме ця виставка розташована на другому. Творці цього простору використали 58 динаміків, 130 проекторів та влаштували цифровий фасад площею 200 квадратних метрів! А все заради того, щоб перенести вас у космос, продемонструвати світ фантазій Ван Гога та огорнути атмосферою японської поезії 19 століття. Культурний досвід, пережитий тут, не зрівняти ні з чим!

9. Льодовий каток Dubai Mall Ice Rink. Для наших туристів сніг і лід – не дивовижа, але тільки подумайте, що все це знаходиться в спекотному пустельному кліматі! Мешканці Еміратів, які лід бачили тільки в холодильнику, сприймають цю розвагу як дуже ефектну. Крім того, вони навіть створили власну хокейну команду, яка регулярно тренується на цьому катку! Чим не привід відвідати це місце в Дубай Моллі?

Один із входів у величезний Дубай Молл
Один із входів у величезний Дубай Молл

Одна з туристичних родзинок Емірат, Молл Дубай, – це саме те місце, де можна загубитися на декілька днів і не пожалкувати про це. Тут є все: і сотні магазинів, і цілі розсипи кафе та ресторанів, і багато розваг, які не дадуть вам занудьгувати. Приєднуйтеся до мільйонів туристів, які щороку відвідують цей торгово-розважальний центр і Дубай зокрема, а ми в «ОГО ТУР» допоможемо зробити вашу подорож в Емірати комфортною і незабутньою!

Поділитись: viber facebook /telegram