Назад
Ісладія

«Золоте кільце» та інші визначні місця: ТОП-10 пам’яток Ісландії

Незвичайна країна Ісландія, розташована на окремому острові в Атлантичному океані – це справжня скарбниця для туристів, які прагнуть свіжих вражень. Вона приховує в собі стільки чудових місць, що описувати їх можна годинами! Якщо ви готові до прохолодного північного клімату та нових відкриттів, тоді вам варто швидше дізнатися, які пам’ятки є в Ісландії. Читайте нашу добірку найцікавіших локацій і починайте планувати подорож!

Ісландія - країна гір, льодовиків і водоспадів! На фото: водоспади Кіркьюфелсфосс
Ісландія – країна гір, льодовиків і водоспадів! На фото: водоспади Кіркьюфелсфосс

«Золоте кільце», або куди поїхати в Ісландії у першу чергу

Рейтинг найкращих пам’яток цієї країни варто розпочати з найбільш популярного серед туристів маршруту під назвою «Золоте кільце». Тривалість туру за цим маршрутом складає приблизно 8 годин, а його довжина становить близько 300 кілометрів. Розпочинається подорож в столиці Ісландії, Рейк’явіку, охоплює три найвизначніші природні пам’ятки країни і закінчується в початковій точці. Отже, «Золоте кільце» почергово покаже вам наступні цікаві місця:

1. Долина гейзерів Хейдакалюр. Це одне з найбільш захоплюючих місць Ісландії, повне активних гарячих джерел! Саме тут знаходиться знаменитий Великий Гейзер (або Гейсір), який і дав назву всім гейзерам планети. Щоправда, останнім часом він доволі ослаб, тому більш популярним є трохи молодший і потужніший гейзер Строккюр. Туристи з задоволенням збираються навколо нього і чекають, коли гейзер потішить їх високим (до 20 метрів) струменем води. Відбувається це кожних кілька хвилин, тому цього видовища ви точно не пропустите!

Гейзер Строккюр щоразу вражає туристів своєю могутністю
Гейзер Строккюр щоразу вражає туристів своєю могутністю

2. Водоспад Гюдльфосс, або «Золотий водоспад» – саме він і дав назву «Золотому кільцю». Це один з найбільш потужних та вражаючих водоспадів Ісландії, який гучно спадає з висоти 32 метрів у бурхливу річку Хвітау. Особливістю водоспаду є те, що в сонячну погоду навколо нього утворюється красива веселка. Вона значно оживляє навколишній пейзаж і робить відвідування цього місця цікавішим!

3. Національний парк Тінгвеллір. Якщо вам потрібна Ісландія, цікаві місця, обов’язково побувайте в саме тут! Парк є найбільшою природною та культурною пам’яткою країни і охороняється ЮНЕСКО, а його особливістю є розташування в долині між Північноамериканською та Євразійською тектонічними плитами. Іншими словами, тут ви можете запросто прогулятися між двома континентами, милуючись красивими горами і вулканічними хребтами! Насправді на нашій планеті не так багато схожих місць, тому не втрачайте нагоди.

Маршрут «Золоте кільце» охоплює ці головні визначні пам’ятки Ісландії, а також декілька менш значущих. Якщо хочете побачити найцікавіші геологічні дива цього незвичайного острова – вам потрібно саме сюди!

Найкрасивіші місця Ісландії

Продовжуємо наш перелік найбільш красивих та незвичайних пам’яток цієї особливої країни:

4. Льодяна печера Скафтафетль. Це кришталеве диво знаходиться на території однойменного національного парку і найбільш вигідно виглядає взимку (що логічно для льодовика). Печера вражає величезними брилами льоду різних відтінків, а при вдалому світлі навіть складається враження, що вона світиться зсередини! Тут по-особливому відчувається могутність природи та крихкість людського життя.

Загадкова льодяна печера Скафтафетль
Загадкова льодяна печера Скафтафетль

5. Пляж Рейнісфьяра з чорним піском. Це похмуре, але одночасно красиве місце розташоване на південному узбережжі острова. Пляж вирізняється незвичайним чорним піском, а ще однією його родзинкою є кам’яні скелі, що виступають з води поблизу берега. Існує навіть місцева легенда, згідно якої ці скелі колись були злими тролями, які топили кораблі. Звісно, тролів ви тут не побачите, зате зробите багато ефектних фотографій, бо місце ну дуже фотогенічне!

Пляж Рейнісфьяра с чорним піском - унікальне місце на південному узбережжі Ісландії
Пляж Рейнісфьяра с чорним піском – унікальне місце на південному узбережжі Ісландії

6. Блакитна лагуна в Гріндавіку. Найкращі пам’ятки Ісландії неможливо уявити без цього особливого місця, яке знаходиться лише за сорок хвилин їзди від Рейк’явіку! Цей геотермальний курорт є одним з найбільш відомих в країні, адже він пропонує купання в гарячих джерелах, грязеві ванни та цілий комплекс процедур по догляду за шкірою. Термальна вода, яка виходить з-під землі, має температуру 37-39 градусів по Цельсію і вважається дуже корисною для шкіри та здоров’я в цілому. На території курорту є комфортні готелі, в яких можна зупинитися, також тут можна придбати якісну косметику місцевого виробництва.

Геотермальний курорт
Геотермальний курорт “Блакитна Лагуна” – чудове місце для повного релаксу!

Ну як, ви вже переконалися в тому, що Ісландія повна туристичних родзинок? Це не просто країна, а справжній феєрверк емоцій та вражень, які поповнять колекцію ваших найкращих спогадів! Якщо вас цікавить Ісландія, красиві місця цього острова, звертайтеся до менеджерів нашої туристичної агенції «ОГО ТУР». Ми обов’язково знайдемо для вас дещо незвичайне і допоможемо організувати подорож вашої мрії!

Ісландія: пам’ятки, які не можна оминути увагою

Крім перелічених пам’яток, Ісландія має ще багато локацій, які можуть вас здивувати. Тому ми просто не можемо не доповнити наш перелік наступними пунктами:

7. Кратер вулкана Крафла. Хіба можна собі дозволити приїхати в Ісландію і не побачити справжній вулкан? Це було би великою помилкою, тому туристи намагаються обов’язково побувати у відповідних місцях. Одним з них є вулканічно активна область Крафла, де вас чекають стовпи диму, гарячі джерела і мальовничі природні басейни у кратерах. До речі, ці вулканічні озера відомі неймовірними відтінками води – від прозоро-бірюзового до незвичайного молочного.

Озеро Віті у вулканічному кратері (Крафла)
Озеро Віті у вулканічному кратері (Крафла)

8. Арктичний Хендж (Arctic Henge). Захоплюєтеся древніми міфами? Тоді вам точно потрібно побувати в цьому місці, розташованому біля віддаленого селища на півночі острова! Арктичний Хендж (відомий також як «Ісландський Стоунхендж») – це сучасний проект, розпочатий у 1996 році. Головною ідеєю будівництва кам’яних арок та споруд було створення пам’ятника скандинавським язичницьким віруванням. Будівництво триває і досі, а в майбутньому цей комплекс має всі шанси перетворитися на велику культурну цінність для наших нащадків.

9. Льодовик Ватнайокюдль – найбільш популярний льодовик Ісландії як серед науковців, так і серед туристів. Він розташований в однойменному національному парку і є найбільшим у Європі – його площа становить близько 8 квадратних кілометрів (це приблизно 8 % площі Ісландії). На цій великій території можна побачити красиві засніжені гори і льодові пейзажі, а найцікавішим є те, що під товстим шаром льоду ховаються активні вулкани!

Льодовик Ватнайекюдль - одна з найбільш популярних пам'яток природи в Ісландії
Льодовик Ватнайекюдль – одна з найбільш популярних пам’яток природи в Ісландії

10. Заповідник Ландманналаугар. Цю природну пам’ятку, розташовану у високогірному районі Хайлендс, часто називають «Кольоровими горами». І справді, гірські породи тут вирізняються цікавими відтінками, а застигла лава і паруючі гарячі джерела надають цьому місцю особливої загадковості.

Фантастично красиві
Фантастично красиві “Кольорові гори” заповідника Ландманналаугар

Неймовірна і вражаюча Ісландія – це саме та країна, в якій ви побачите нашу планету зовсім іншою. Цей острів льоду та вогню, вулканів та могутніх водоспадів, холодного моря та гарячих термальних джерел надовго залишиться у вашій пам’яті. Знайомтеся з Ісландією разом з «ОГО ТУР»!

Поділитись: viber facebook /telegram