Назад
Єгипет Турція

Туреччина чи Єгипет: яку країну вибрати для відпустки?

Обираючи країну для відпочинку, ми повинні враховувати багато факторів, але найважливішими є наші власні вподобання щодо клімату, обслуговування, природи, місцевих пам’яток тощо. Так як найпопулярнішими серед українських туристів є Туреччина і Єгипет, найчастіше вибір зупиняється на одній із цих країн. І це зрозуміло, адже їхніми перевагами є відносно нетривалий переліт, велика мережа готелів на вибір, теплий клімат, а головне – улюблений всіма формат відпочинку «All Inclusive»! То яка ж країна краща для відпустки – Єгипет чи Туреччина? Однозначної відповіді не існує, адже смаки у всіх різні. Але порівняти головні моменти відпочинку можна!

Туреччина чи Єгипет? Кожний турист обирає країну на свій смак!
Туреччина чи Єгипет? Обирайте на свій смак!

Туреччина чи Єгипет 2022: море і пляж

Море і пляж – це саме те, заради чого ми і їдемо в теплі країни. Ось чому можливість гарно відпочити на комфортному пляжі та вдосталь накупатися в чистій морській водичці часто є визначальною для туристів. Туреччина омивається кількома морями, але більшість її найпопулярніших курортів розташована саме на Середземному морі. Воно відоме прозорою чистою водою та гарними ділянками узбережжя, серед яких можна знайти і піщані пляжі (Белек, Сіде, Аланья), і галькові (Кемер). Вхід у воду зазвичай пологий, глибина набирається поступово, а під рукою завжди є все, що потрібно – про це вже потурбувалися готелі. Тож якщо вас цікавить спокійний і безтурботний пляжний відпочинок, можете сміливо обирати Туреччину.

Якщо розглядати комфортність відпочинку в Єгипті, то тут є все те ж, що і в Туреччині (готелі дбають про туристів, тому пляжі також чисті і гарно облаштовані). Але про Червоне море варто розповісти окремо, адже воно є головною родзинкою цієї країни і справжнім магнітом для туристів! І ми зараз говоримо не лише про його глибокий синій колір і тепленьку водичку, а про надзвичайно багатий, вражаючий і неповторний підводний світ! Такого різноманіття яскравих морських мешканців, та ще й усього в кількох годинах льоту від України, ви не побачите більше ніде, тому обов’язково беріть з собою маску для плавання. Щодо пляжів у Єгипті, то за м’яким пісочком варто їхати у Хургаду, а ось Шарм-ель-Шейх порадує красивими коралами, які ростуть впритул до берега. Для діток це не дуже зручно, але для поціновувачів підводної краси – те, що треба!

Багатий підводний світ Червоного моря дає перевагу Єгипту
Багатий підводний світ Червоного моря дає перевагу Єгипту

Туреччина чи Єгипет: туристичний сезон

Клімат у Туреччині та Єгипті неоднаковий, тож тривалість і довжина туристичного сезону в цих країнах також суттєво відрізняються. Найкращий час для відпочинку в Туреччині – від травня до середини осені, коли вода в морі тепла й комфортна для купання. У Єгипті ж літо – низький сезон, адже надзвичайно сильну спеку важко витримати навіть місцевим жителям. Ось чому відповідь на питання «Туреччина чи Єгипет у серпні?» буде однозначною – звичайно ж, перший варіант!

Зате в більш прохолодний час року Єгипет виграє: у жовтні та листопаді тут встановлюється ідеальна погода: виснажливої спеки вже немає, ясно світить сонечко, а водичка в морі теплесенька! Це ідеальний час для відпочинку, так як взимку в Єгипті вже починаються холодні вітри. Якщо роздумуєте, що краще: Туреччина чи Єгипет у жовтні, обирайте другий варіант. Більш детально про те, коли краще їхати на відпочинок в Єгипет, ми вже розповідали ось тут – переходьте за посиланням і знайомтеся з цінною інформацією!

Фантастичне видовище - повітряні кулі в Каппадокії, Туреччина
Фантастичне видовище – повітряні кулі в Каппадокії, Туреччина

Чим відрізняються турецькі та єгипетські готелі

Так як обидві ці країни роблять великі ставки на туристичну галузь, готельний бізнес в обох розвинений на високому рівні. Звісно, пальму першості вже давно утримують турки, які пропонують надзвичайно якісний рівень обслуговування, розкішні номери та чудово продумані території готельних комплексів. Проте у Єгипті також є прекрасні готелі – як місцеві, так і всесвітньо відомих мереж. У кінцевому результаті все буде залежати не від країни, а від ціни – чим вона вища, тим кращим буде сервіс, затишнішим номер і смачнішим харчування. А розібратися у великому різноманітті пропозицій та зробити правильний вибір вам допоможуть менеджери нашої туристичної агенції «ОГО ТУР», які знають про турецькі та єгипетські готелі майже все!

Туреччина виграє завдяки пишній середземноморській природі
Туреччина виграє завдяки пишній середземноморській природі. На фото: Блакитна Лагуна, Олюденіз

Єгипет чи Туреччина: де краще харчування

Якщо ви забронюєте тур в хороший перевірений готель, на якісне харчування можете розраховувати в обох країнах. Хоча певні відмінності, все ж, існують. Наприклад, у Туреччині вам запропонують більш звичну європейську кухню з легкими східними нотками. Тут буде багато смачно приготованого м’яса, овочів, риби, птиці, а також хороший вибір алкоголю, в тому числі відомих світових марок. У Єгипті кухня трішки інша – більш традиційна, з великою кількістю спецій та прянощів, тому з незвички краще не переїдати. Щодо алкоголю – він тут є, але асортимент більш обмежений, ніж в Туреччині. Якщо захочете посмакувати дорогими напоями світових брендів, доведеться доплачувати (в більшості випадків).

Їжа в Єгипті - це завжди багато спецій та прянощів!
Їжа в Єгипті – це завжди багато спецій та прянощів!

Визначні пам’ятки в Туреччині та Єгипті: де цікавіше

Якщо ви не уявляєте відпочинку без екскурсій, тоді вам сподобаються і Єгипет, і Туреччина. Обидві країни мають тисячолітню історію, збережені древні міста і культурні пам’ятки світового значення. У Єгипті ви зможете побачити знамениті піраміди Гізи та зробити селфі зі Сфінксом, побувати в старовинному Луксорі та погостювати у бедуїнів, які живуть в пустелі. А Туреччина буде дивувати мальовничими островами, горами та каньйонами, історичною Лікійською стежкою, терасами Памуккале та залишками древніх міст – Сіде, Ефесу, Міри та інших. Цікаво буде в обох країнах!

Туреччина чи Єгипет: ціна питання

Що стосується вартості путівок, то тури в обидві ці країни будуть коштувати приблизно однаково. Найбільше ціна залежатиме від сезонності та характеристик готелю – кількості зірок, розташування, типу харчування тощо. Якщо бажаєте зекономити – слідкуйте за пропозиціями гарячих турів у наших соцережах, там часто з’являються приємні знижки! А для детального прорахунку вартості турів звертайтеся до наших менеджерів.

Як бачите, певні відмінності між Туреччиною та Єгиптом існують, хоча це абсолютно не робить якусь із цих країн гіршою чи кращою. У всіх нас різні смаки й уподобання: хтось любить неквапливо проводити час на території готелю, а комусь потрібно чи ще щодня їхати на нову екскурсію. Хтось обожнює спекотну погоду, а для когось ідеальним є «оксамитовий» сезон. Комусь достатньо і найпростішого готельного номера, а хтось потребує підвищеного комфорту – і так далі. Тому перед плануванням відпустки завжди орієнтуйтеся тільки на власні потреби та смаки. Ну а ми підберемо оптимальні варіанти під ваші запити і організуємо чудовий відпочинок, яким ви точно будете задоволені!

Поділитись: viber facebook /telegram