Назад

Свобода подорожей: 5 відмінностей пакетних турів від самостійного планування поїздки

Подорожі – це завжди нові враження, свіжі емоції і багато красивих фотографій на згадку. Нові країни і місця надихають, і це головне, заради чого ми туди вирушаємо! Ось чому перед плануванням поїздки варто добре продумати всі нюанси і правильно розставити свої пріоритети. Адже для одних туристів важливо подорожувати з комфортом і уникати навіть найменших негативних емоцій, а для інших головне – знайти найкращі можливості зекономити в турі. Будь-яка з цих позицій має право на існування, тому прислухатися потрібно, в першу чергу, до своїх бажань.

У наш час є багато способів організувати собі чудову поїздку, але найпопулярнішими залишаються два варіанти: спланувати подорож самостійно або замовити готовий пакетний тур в туристичній агенції. Ми в «ОГО ТУР» вирішили порівняти їхні плюси і мінуси і допомогти вам визначитися з вибором!

Подорожі надихають!
Подорожі надихають! Але планувати їх потрібно дуже ретельно

1. Складність організації

Отже, ви вирішили відвідати нову країну, гарно відпочити і забезпечити собі комфортні умови проживання. Можна спробувати організувати все самостійно: скласти маршрут, купити квитки (інколи – з кількома пересадками), забронювати номер або апартаменти, подумати про харчування і запланувати цікаві екскурсії. Найпростіше зробити це в тому випадку, якщо ви вже були в бажаній країні або маєте певні рекомендації від друзів чи знайомих. В іншому разі вам доведеться вивчити багато важливої інформації, починаючи від розкладу руху транспорту і закінчуючи цінами на житло різних категорій. Також потрібно буде розібратися в роботі різних іншомовних сайтів – лоукостів, оренди житла, прокату автомобілів тощо. Варіант підходить для тих, хто має вдосталь часу і володіє хорошими організаторськими здібностями.

Якщо ж головною метою вашої поїздки є відпочинок і тільки він, тоді не варто обтяжувати себе додатковими клопотами. Спеціально для цього і придумані пакетні тури, в які вже входить і трансфер, і проживання, і харчування обраного типу, і страхування, і інші побутові моменти, про які у відпустці думати ну ніяк не хочеться!

Планування мандрівки - завжди відповідальний процес
Планування мандрівки – завжди відповідальний процес

2. Гнучкість

Так як програма пакетного туру складається туристичним оператором, туристам потрібно дотримуватися загальних умов: підлаштуватися під час вильоту, бути «прив’язаними» до відповідного готелю і погодитися на вже готовий план подорожі. Тобто, змінювати умови туру залежно від своїх побажань вже не можна. Заради справедливості скажемо, що туристи, які насолоджуються відпочинком в пакетних турах, практично ніколи і не планують змінювати готелі чи курорти – вони просто насолоджуються релаксом в обраному готелі на березі моря конкретного курорту! До того ж, ніхто не забороняє вам самостійно виїхати за межі готелю у найближче місто чи до визначних пам’яток.

З індивідуальним плануванням вашої подорожі зовсім інша історія – ви можете будь-коли змінити чи доповнити маршрут туру на свій розсуд, як і змінити житло. Звісно, у цьому випадку ви також можете понести додаткові витрати, але певна гнучкість, все ж, залишається.

Ви обираєте напрямок,
Ви обираєте напрямок, “ОГО ТУР” пропонує ідеальну відпустку!

3. Ексклюзивність

Якщо ви хочете подорожувати за нестандартним маршрутом, скажімо, відвідати найцікавіші французькі виноробні, тоді програму подорожі краще скласти самостійно. Так ви зможете додати в план всі місця, в яких хочете побувати, а також розрахувати час перебування у кожній локації.

Пакетні ж тури призначені для задоволення найбільш поширених туристичних запитів і зазвичай стосуються морського відпочинку. Тобто вам пропонують хороший готель, комфортний трансфер, екскурсії на вибір і постійну підтримку у вирішенні будь-яких питань. Так, програма буде стандартною і не підлаштованою індивідуально під ваші потреби. Але це настільки зручно, що більшість туристів обожнюють саме такий формат!

4. Вартість

Побутує думка, що пакетні тури завжди коштують дорожче, ніж самостійне планування подорожі. На перший погляд, так і є, адже вони включають вартість послуг посередників та всіх можливих партнерів, які допомагають якісно організувати ваш відпочинок. Бронюючи квитки та проживання самостійно, ви можете «впіймати» вигідну ціну і не повинні платити за послуги будь-кому ще, адже організовуєте подорож самостійно. Але і тут є певні нюанси, про які варто знати:

• Зекономити на квитках можна, але зазвичай тільки тоді, якщо купувати їх за кілька місяців наперед або безпосередньо перед вильотом. Погодьтеся, що це не завжди зручно.

• Якщо ви плануєте спокійний відпочинок на морському узбережжі, то пакетний тур, рівнозначний по якості, завжди буде дешевшим за індивідуальний! Відпочинок на морі в тому самому курорті може бути вигіднішим тільки за умови проживання у готелі нижчого класу. Це пов’язано з тим, що туроператори часто викуповують квитки і бронюють номери в готелях на весь сезон, а оплачувати гуртом завжди вигідніше.

• При самостійному плануванні подорожі вам буде недоступна можливість купівлі гарячих турів, якими так часто радують нас туристичні оператори!

Кінцева вартість туру залежить від багатьох факторів. І самостійне планування не завжди вигідніше
Кінцева вартість туру залежить від багатьох факторів. І самостійне планування не завжди вигідніше

Отже, який спосіб вигідніший – це ще питання. І навіть якщо пакетний тур вийде трішки дорожчим, але в сто разів комфортнішим – хіба ваші час і спокій не вартують цих грошей? Більшість туристів надають перевагу заплатити більше, але мати впевненість, що все пройде гладко і без зайвих зусиль. А саме це і є показником вдалої відпустки!

І повторимося, що дешевше індивідуальна подорож може бути тільки за умови бронювання проживання нижчої якості або без харчування. Але чи це те, що ви б хотіли?

5. Ризики

Якщо ви часто подорожуєте, то вам відомо, що з неприємностями можна зіткнутися на будь-якому етапі поїздки. Особливо це стосується самостійного планування подорожі. Наприклад, ви можете натрапити на недобросовісних орендодавців, які пропонуватимуть вам погане житло за підвищеними цінами, або через зміни у графіку вильотів обраної вами авіакомпанії доведеться вносити серйозні корективи до маршруту. А при недостатньому вивченні інформації про ту чи іншу країну є ризик збитися з маршруту, сплатити штраф і витратити набагато більше запланованої суми.

При бронюванні пакетних турів такі ризики мінімізуються або й зовсім зникають, адже туроператори працюють з перевіреними партнерами і досвідченими перевізниками, а також надають постійний супровід своїм туристам.

Звертайтеся до професіоналів і будьте впевнені - відпустка пройде чудово!
Звертайтеся до професіоналів і будьте впевнені – відпустка пройде чудово!

Як бачимо, у кожного способу організації подорожі є свої переваги, але пакетні тури, все ж, виграють по кількох пунктах. Звісно, кожний обирає те, що підходить саме йому. Але якщо ви мрієте про спокійний, надійний і якісний відпочинок без жодних турбот, радимо звернутися до професіоналів, які не тільки досконало підберуть для вас найкращі туристичні пропозиції, а ще й знають, де шукати найвигідніші знижки на тури.

Приходьте до нас в туристичну агенцію «ОГО ТУР» – ми з задоволенням та як для себе підберемо найкращі варіанти відпочинку, який підійде конкретно вам, і зробимо це з ідеальним співвідношенням ціни та якості!

Поділитись: viber facebook /telegram