Назад
ОАЕ

Палм-Джумейра: факти, історія, ціни на відпочинок

Вражаючий, неймовірний, унікальний острів Палм-Джумейра (Дубай) – справжнє диво сучасної інженерії у Перській затоці. Він вже давно став одним із незмінних символів Об’єднаних Арабських Еміратів, який вражає туристів чудовими готелями та ресторанами, красивими пляжами, дорогими віллами багатіїв та безліччю розваг. Але що вам насправді відомо про історію та будівництво цього найбільшого в світі штучного острова? Адже реалізація такого архітектурного рішення була надзвичайно сміливим задумом! Ми зібрали найцікавіші факти про Палм-Джумейру – читайте і приготуйтеся дивуватися!

Скайдайвінг над Палм-Джумейрою - чудовий спосіб роздивитися острів з висоти!
Скайдайвінг над Палм-Джумейрою – чудовий спосіб роздивитися острів з висоти!

Історія Палм-Джумейра: як з’явився диво-острів

Дубай не був би сам собою, якби не намагався постійно вражати світ дивовижами сучасної інженерії. Створити найбільший в світі штучний острів, який би як магнітом приваблював туристів і багатіїв, – чому б і ні? Забудовником було обрано будівельну компанію Nakheel, і роботи розпочалися.

Ось головні дати появи та розбудови Палм-Джумейра:

• 2001 рік: початок розробки проекту (на його реалізацію пішло лише шість років).
• 2004 рік: створення основної інфраструктури острова.
• 2006 рік: відкриття штучного острова для будівництва вілл, готелів та інших споруд.
• 2007 рік: близько 75 % нерухомості було передано власникам, тож на Палм-Джумейра заселилися перші пожильці. До кінця року там вже проживали 500 родин.
• 2009 рік: на «півмісяці» відкрили 28 готелів, які розпочали радо приймати численних туристів.

Швидкість вражаюча, правда? Ця родзинка Еміратів миттєво набрала шаленої популярності як серед туристів, так і серед місцевих мешканців. А мільйонери з усього світу почали масово скуповувати житло на штучному острові, тобто головна мета його будівництва була досягнута!

5 шокуючих фактів про будівництво Палм-Джумейра

Так як вже сама ідея створення штучного острова була неймовірно сміливою, можна тільки уявити, як відбувався процес будівництва! Ось найбільш вражаючі факти (Палм-Джумейра вміє дивувати):

1. Важко уявити, але при будівництві цього острова не використовували ні сталь, ні бетон! Натомість для створення фундаменту було насипано 120 мільйонів кубометрів піску, який перед тим видобули з морського дна, а також 7 мільйонів тон каміння з гір Хаджар.

Масштаби будівництва були насправді вражаючими
Масштаби будівництва були насправді вражаючими

2. Щоб захистити острів від можливих штормів і тайфунів, його оточили спеціальним хвилерізом у вигляді півмісяця. Головна функція цієї споруди полягала в стримуванні сильних морських течій, а також сезонних вітрів, які дмуть зі сторони Іраку. Задача була не з простих: для будівництва розробили геотекстильну мембрану, на яку вклали кілька шарів породи. З обох сторін хвилеріза зробили отвори шириною 100 метрів, які дають можливість воді вільно циркулювати і не застоюватися.

3. Щоб надати острову вигляд фінікової пальми, яка складається зі «стовбура» і 17 внутрішніх «гілок», використовували супутники. Високотехнологічні GPS-навігатори допомагали будівельникам розпилювати пісок з надвисокою точністю і надати острову бажаної форми.

Палм-Джумейра сполучений з материком надсучасним монорельсом
Палм-Джумейра сполучений з материком надсучасним монорельсом

4. Головна магістраль острова з’єднується з «півмісяцем» шестисмуговим морським тунелем. Будувати його потрібно було в сухих умовах, тому спеціально для цього тимчасово осушили частину морського дна! Дві дамби протяжністю 1,2 кілометра дозволили відкачати понад 5,5 мільйонів кубометрів морської води; також було переміщено і таким чином врятовано понад 2000 риб. Згодом ці дамби використовували в якості тимчасових доріг для будівельної техніки.

5. І останній вражаючий факт: кажуть, що з використаного для будівництва острова каміння і піску можна було б збудувати двохметрову стіну, яка тричі обігнула би земну кулю! Оце так масштаб!

Всього на будівництво цього сучасного дива було витрачено понад 12 мільярдів доларів, тому не дивно, що ціни на відпочинок на Палм-Джумейра є доволі високими. І навіть це не відлякує численних заможних туристів, серед яких часто можна зустріти всесвітньовідомих зірок – Роберта де Ніро, Кім Кардаш’ян, родину Бекхемів та інших!

На острові дуже багато розкішних вілл, де відпочивають багатії
На острові дуже багато розкішних вілл, де відпочивають багатії

Готелі на Пальма Джумейра

Штучний острів Палм-Джумейра – це чудові апартаменти, розкішні ресторани, пристані для яхт, аквапарки та безкраї пляжі з комфортними умовами відпочинку. Мабуть, найвідомішим готелем острова є п’ятизірковий Atlantis The Palm, розташований на самій верхівці «пальми». Але цей комплекс не єдиний, який приваблює туристів, адже острів просто всипаний затишними й висококласними готелями та віллами! Найпоширенішими категоріями тут є п’ятизіркові та чотиризіркові готелі, в яких все створено для чудового відпочинку.

Atlantis The Palm - найбільш впізнаваний готель острова
Atlantis The Palm – найбільш впізнаваний готель острова

Бажаєте на власні очі побачити рукотворний острів Палм-Джумейра у Дубаї? Тоді ласкаво просимо в туристичну агенцію «ОГО ТУР»! Наші менеджери мають великий досвід роботи з цим туристичним напрямом, тому швидко підберуть для вас найкращі варіанти проживання, забронюють квитки та візьмуть на себе всі організаційні турботи. Разом з нами ваша відпустка в Еміратах буде надзвичайно комфортною та яскравою!

Поділитись: viber facebook /telegram