Назад

Куди поїхати на море: 10 найпопулярніших напрямків для відпочинку

Тепле сонечко, прозора водичка і повний релакс – саме такою і є ідеальна відпустка на морі, про яку мріють усі. На щастя, для цього не потрібно чекати аж до літа, достатньо стрибнути в літак – і ось ви вже грієтеся на мальовничому морському узбережжі! Називайте країну і бажані дати, а менеджери нашої туристичної агенції «ОГО ТУР» допоможуть знайти і замовити найкращі умови для вашого відпочинку. Якщо ж сумніваєтеся, яке саме море обрати, тоді читайте далі – називаємо найпопулярніші напрямки!

Поїхали на море разом із «ОГО ТУР»!
Поїхали на море разом із «ОГО ТУР»!

Відпочинок на морі за кордоном

Закордонні морські курорти вже багато років користуються незмінною популярністю серед українських відпочивальників. І це логічно, адже там можна розраховувати не лише на розкішну природу, чисті пляжі і сприятливий клімат, а й на великий вибір готелів різних категорій та першокласний сервіс європейського рівня. Завдяки цьому ніколи не зменшується потік бажаючих купити такі путівки на море (ціни на які бувають доволі приємними). Ось декілька найбільш затребуваних напрямків:

1. Червоне море. Надзвичайна краса його підводного світу вражає і закохує в себе навіть тих, хто завжди був байдужим до рибок в акваріумах. Як тільки ви вперше зануритеся під воду з маскою чи аквалангом, опинитеся в різнобарвному світі дивовижних морських мешканців усіх форм і розмірів! Саме заради цього казкового видовища туристи і їдуть на Червоне море. А так як це ще й найтепліше море планети (температура води там ніколи не опускається нижче +20 градусів), то купатися можна впродовж всього року. Пам’ятайте про це, коли плануватимете свій відпочинок взимку на морі, хоча найкращим сезоном тут вважається осінь і весна. Радимо обирати курорти Єгипту (Шарм-ель-Шейх, Хургада, Макаді-Бей, Сахль-Хашиш та інші), на яких вас чекатимуть комфортні готелі «Все включено». Також розгляньте курорти Йорданії (Акаба) або Ізраїлю (Ейлат).

Червоне море вражає красою підводного світу
Червоне море вражає красою підводного світу

2. Середземне море. Його кришталеві води омивають собою відразу три континенти: Європу, Африку і Азію! Море доволі велике, тому географи умовно розділяють його на декілька частин: Егейське, Тірренське, Іонічне, Адріатичне, Балеарське та інші. Найбільш популярними курортами середземноморського узбережжя є турецькі – Сіде, Белек, Кемер, Анталія та інші. Саме там розташовані найкращі готелі, що працюють за концепцією «Все включено» і пропонують безтурботний відпочинок з комфортним проживанням і смачним харчуванням. Така відпустка ідеально підійде тим, хто планує відпочинок з дітьми на морі, адже все необхідне завжди буде під рукою. Не менш цікавою буде ваша відпустка на європейських курортах Середземного моря – у Франції, Італії, Греції, Іспанії, а також на Кіпрі та в Тунісі.

Узбережжя готелю Pirate's Beach Club 5* (Туреччина, Текірова)
Узбережжя готелю Pirate’s Beach Club 5* (Туреччина, Текірова)

3. Адріатичне море. Ця частина Середземного моря користується заслуженою популярністю, адже тут гармонійно поєднуються кришталево-прозорі води, багато зелені та неймовірні краєвиди на Балканські гори! Узбережжя Адріатики, на якому розташовані Хорватія, Чорногорія, частина Італії, Словенія та Албанія, і справді дуже красиве. Завдяки затишним курортам високого рівня та фантастичним краєвидам його просто обожнюють закохані пари! Якщо вас цікавить романтична поїздка на море, обирайте саме цей напрямок. Але врахуйте, що купальний сезон тут триває лише з кінця травня до середини осені – це море прогрівається довше, ніж інші.

Мальовнича Адріатика (острів Хвар, Хорватія)
Мальовнича Адріатика (острів Хвар, Хорватія)

4. Іонічне море. Надзвичайна прозорість та неймовірний відтінок його води назавжди залишаться у ваших спогадах! Іонічне море омиває Балкани та Апенніни, а саме південну частину Італії (Апулія, Сицилія, Калабрія) та західну Грецію (півострів Пелопоннес). Крім чудових пляжів та розкішних краєвидів, місцевою особливістю є велика кількість старовинних замків, особливо в Калабрії. А ще тут надзвичайно смачна середземноморська кухня та першокласні вина!

Мальовниче узбережжя Іонічного моря (Калабрія, Італія)
Мальовниче узбережжя Іонічного моря (Калабрія, Італія)

5. Егейське море. Хто одного разу відпочивав на Егейському морі, той закохався в нього назавжди! Вода тут переливається усіма відтінками блакиті, а сотні великих і малих островів створюють неповторні краєвиди. Егейське море омиває береги Греції (в тому числі її найбільші острови Кріт та Родос), а також Туреччини (курорти Мармаріс, Бодрум, Фетхіє та інші). Пляжі тут переважно галькові, трапляються кам’яні та піщані. Вибір готелів величезний, а ще однією перевагою цього регіону є численні історичні пам’ятки, які ваблять своєю таємничістю.

Грецький остів Санторіні - перлина Егейського моря
Грецький остів Санторіні – перлина Егейського моря

6. Балеарське море. Ця частина Середземномор’я омиває іспанські береги, а також французьку Корсіку, італійську Сардинію, Майорку, Менорку та, звісно, мальовничі Балеарські острови! Найвідомішими курортними регіонами тут є іспанські Валенсія та Каталонія.

Казковий пляж на острові Форментера в Балеарському морі
Казковий пляж на острові Форментера в Балеарському морі

7. Тірренське море. На узбережжі цього моря розташовані чудові курорти Італії (Тоскана, Лігурія, Калабрія), також його води омивають острови Сицилію, Корсіку, Іск’ю, Капрі та Сардинію. Який регіон для відпочинку ви б тут не обрали, всюди вас чекатимуть гарні пляжі, колоритні містечка та селища і мальовничі краєвиди.

Острів Капрі в Тірренському морі
Острів Капрі в Тірренському морі

8. Карибське море. Одне з найпривабливіших у світі морів з наймальовничішими краєвидами! У ньому знаходяться близько семи тисяч островів, у тому числі Куба, Гаїті, Ямайка, Барбадос та інші, а ще Карибське море омиває зелені береги Мексики. Відпочинок на Карибах – це бурхливе нічне життя, екзотична кухня, безліч водних розваг, а головне – неймовірно красиві «інстаграмні» пляжі з білим піском і пальмами! Фішкою відпочинку на Карибському морі і найкращим способом познайомитися з ним є круїзи на величезних лайнерах – таку подорож ви точно не забудете! Єдиним недоліком є неблизька відстань від України, тому планувати сюди тури вихідного дня на море навряд чи вийде – на таку відпустку варто виділяти як мінімум два тижні. Але воно того варте!

Обирайте море, на якому хочете відпочити, а наші професійні менеджери швиденько підберуть для вас найкращі варіанти турів. Ми зробимо вашу відпустку комфортною, насиченою важеннями і незабутньою!

Круїз на лайнері - найкращий спосіб побачити Карибське море!
Круїз на лайнері – найкращий спосіб побачити Карибське море!

Путівки на море в Україні

Відпочинок на морі за кордоном – це чудово, але якщо з якихось причин ви не можете туди поїхати, тоді зупиніть свій вибір на одному з українських курортів. Природні й рекреаційні можливості у нас не гірші, а в фінансовому плані ще й можна зекономити! Ми з задоволенням допоможемо організувати ваш морський відпочинок в Україні.

9. Чорне море. Жодних перельотів і перетинів кордонів – численні курорти Чорного моря з нетерпінням чекають на своїх туристів! Варіантів проживання, харчування і розваг тут просто безліч, від дорогих одеських готелів до невибагливого житла в невеликих курортних селищах. І хоча на розкішні п’ятизіркові комплекси тут розраховувати не варто, зате чорноморські пляжі з пологим піщаним входом чудово підходять для відпочинку з дітьми. На ваш вибір – курорти Одещини (Затока, Кароліно-Бугас, Грибівка та інші), Миколаївщини (Коблево, Кінбурська коса) або Херсонщини (Лазурне, Залізний Порт, Скадовськ).

Українські моря чудово підходять для сімейного відпочинку
Українські моря чудово підходять для сімейного відпочинку

10. Азовське море. Це найбільш мілководне у світі внутрішнє море чудово пристосоване для дитячого відпочинку! Захід у воду тут зручний, вода добре прогрівається влітку, а насичене йодом повітря сприяє загальному оздоровленню. Найпопулярніші курорти для морського відпочинку на Азовському морі: Генічеськ, Бердянськ, Арабатська Стрілка, Приморськ, Бірючий острів та інші.

Якщо ви хочете організувати бюджетний відпочинок без зайвого пафосу, зате ближче до природи, тоді звертайтеся в туристичну агенцію «ОГО ТУР»! Ми співпрацюємо з туристичними операторами по Україні, тому швидко влаштуємо для вас хорошу морську відпустку у наших широтах!

Якісний відпочинок біля моря: як організувати?

Щоб забезпечити собі якісний і комфортний морський відпочинок, вам потрібно лише визначитися з напрямом та бажаними датами і прийти до нас в «ОГО ТУР». Все, далі всю роботу зроблять наші досвідчені менеджери, які вже багато років успішно організовують морські тури на всі смаки і гаманці! Ми підкажемо, який курорт краще обрати, поділимося всіма тонкощами та хитрощами подорожі і візьмемо на себе всю паперову роботу по оформленню поїздки. А ще ми знаємо, як ви любите гарячі тури на море, тому з радістю розповімо про найвигідніші знижки та акції! Нам вже давно довіряють сотні туристів – приєднуйтеся до них і ви!

Поділитись: viber facebook /telegram