Назад
Болгарія

Коли краще їхати в Болгарію на відпочинок: туристичний сезон в країні

Сонячна Болгарія – надзвичайно гостинна країна, яка має що запропонувати туристам у будь-яку пору року! Завдяки м’якому континентальному клімату тут приємно перебувати практично завжди (за невеликими виключеннями, про які ми розповімо далі). Нестачі в розвагах ви теж не відчуєте – влітку можна досхочу засмагати і купатися в морі, восени та навесні – відвідувати красиві болгарські міста й природні пам’ятки, ну а зима найкраще підходить для гірськолижного спорту! Цікавить відпочинок у Болгарії, коли краще їхати та як все організувати? Тоді читайте далі або відразу звертайтеся до менеджерів нашої туристичної агенції «ОГО ТУР»!

Сонячна Болгарія завжди радо приймає гостей!
Сонячна Болгарія завжди радо приймає гостей!

Коли краще їхати в Болгарію на море

Переважна більшість туристів їдуть у Болгарію саме заради Чорного моря, тому в першу чергу розглянемо особливості місцевого пляжного сезону. Відразу зазначимо, що клімат на узбережжі характеризується спекотними літніми місяцями і м’якою, але доволі холодною зимою. Відповідно, море прогрівається не так швидко, як в інших країнах, тож купальний сезон триває лише кілька місяців – з травня до вересня.

• Початок пляжного сезону (травень-червень). У кінці весни й на початку літа море в Болгарії ще доволі холодне – його температура становить всього +15…+17 °C, тому купаються в ньому лише найбільш загартовані туристи. Зате сонячна й тепла погода з температурою повітря близько +25 °C вже дозволяє приймати сонячні ванни і насичувати організм корисним морським повітрям! Ще однією перевагою цього періоду є порівняно низькі ціни на житло та продукти, які залишаться такими приблизно до середини червня. Тому, поки на курортах ще немає багато туристів, у вас буде гарна можливість спланувати бюджетний відпочинок!

Неймовірні піщані пляжі болгарського курорту Золоті Піски
Неймовірні піщані пляжі болгарського курорту Золоті Піски

• Високий сезон (липень-серпень). Середина й кінець літа – це традиційно найбільш «гарячі» місяці на узбережжі Болгарії! І мова йде не лише про спеку, яка в цей час сягає +35 °C, а й про суттєвий наплив відпочивальників і, відповідно, підвищення цін. Зате Чорне море в цей час настільки тепле й ласкаве, що з нього просто не хочеться виходити, а велика кількість соковитих фруктів додає переваг відпочинку саме в цей час!

• Оксамитовий сезон (вересень). З початком осені на морських курортах Болгарії стає спокійніше – переважна більшість туристів повертаються додому, ціни також поволі знижуються. Зате море все ще залишається дуже теплим і комфортним для купання (+22 °C), а комфортна сонячна погода сприяє засмаганню! Оксамитовий сезон – ідеальний час для тих, хто прагне затишного пляжного відпочинку подалі від натовпів та шуму.

Оксамитовий сезон у Болгарії - чудовий час для спокійного відпочинку
Оксамитовий сезон у Болгарії – чудовий час для спокійного відпочинку

Як бачимо, кожна частина купального сезону в Болгарії має свої особливості і відрізняється вартістю відпочинку. Вас цікавить Болгарія, коли краще їхати на море, але маєте сумніви щодо планування своєї подорожі? Вам охоче допоможуть наші тревел-менеджери, які швидко знайдуть оптимальні тури під ваші запити і побажання!

Коли краще летіти в Болгарію на лижі

Не всі знають, що Болгарія – це не лише тепле море, а й чудові гірськолижні курорти, які нічим не поступаються європейським! Тут і краєвиди красиві, і обслуговування на вищому рівні, і великий вибір комфортного житла, і чудовий покрив снігу та захоплюючі траси. Єдина (і дуже вигідна) відмінність – відчутно нижчі, ніж в Європі, ціни!

Найбільш відомі гірськолижні курорти Болгарії розташовані на заході країни – це Банско, Боровець, Пампорово та інші. І на кожному з них, окрім гарних умов для зимових видів спорту, вас вже чекають смачна балканська кухня і багато цікавих екскурсійних програм! Туристичний сезон там триває з середини грудня орієнтовно до середини квітня. Найхолодніший місяць – січень, а температура повітря взимку коливається від -8…-10 °С до +2…+4 °С.

Коли краще їхати в Болгарію в екскурсійні тури

Болгарія – красива країна з багатою історією, недарма її називають «сплячою красунею Балкан»! Тут є розкішні краєвиди на гори й море, багато старовинних міст та містечок з особливою атмосферою, і, звісно, безліч цікавих історичних пам’яток! Древні монастирі, золотоверхі церкви, архітектурні шедеври минулих століть – все це обіцяє туристам багато яскравих вражень!

Затишні вулички старовинного міста Пловдів
Затишні вулички старовинного міста Пловдів

Найбільш популярні визначні місця Болгарії: знаменита Долина Троянд, старовинне фракійське святилище Беглик-Таш («болгарський Стоунхендж»), колоритні міста Пловдів та Несебр, мрійливий Созополь, столиця країни Софія та ще багато інших!

Клімат Болгарії сприяє екскурсіям впродовж майже всього року: оглядати визначні пам’ятки буде комфортно і влітку, і взимку, але найкраще – ранньої осені та пізньої весни. Низьким сезоном тут вважаються лише березень і листопад, адже в ці місяці в Болгарії похмуро, вітряно та часто йдуть дощі. В інший час року Болгарія відкрита для гостей!

Мальовниче узбережжя Созополя - улюбленого міста болгарської богеми
Мальовниче узбережжя Созополя – улюбленого міста болгарської богеми

Заплануйте свій відпочинок у гостинній Болгарії, яка вразить вас чистим морем, пологими піщаними пляжами, величними горами і величезною кількістю безцінних пам’яток! Їхати сюди з України відносно недалеко, мова інтуїтивно зрозуміла, а місцеві жителі – надзвичайно приємні та щирі люди. Відкрийте Болгарію з нового ракурсу разом з туристичною агенцією «ОГО ТУР»!

Поділитись: viber facebook /telegram