Назад
Іспанія Італія

Іспанія чи Італія де краще відпочивати

 

Сонячні, неймовірно приязні до туристів, яскраві та захоплюючі Іспанія та Італія є надзвичайно популярними напрямками для відпочинку. Обидві країни відомі багатим культурним наслідком, чудовою природою та високим рівнем сервісу. І там, і там вам запропонують цікавий активний відпочинок, насичену екскурсійну програму та неймовірно смачну місцеву кухню! Вибір між цими двома країнами і справді непростий, адже кожен турист хоче провести свій відпустку якнайкраще. То де краще відпочивати: в Іспанії чи Італії? Єдиної правильної відповіді немає, адже кожен з нас має свої пріоритети та побажання до відпустки. Проте розібратися в цій темі детальніше варто, що ми і пропонуємо зробити разом із туристичним агентством «ОГО ТУР»!

Неймовірні фарби заходу сонця на морській набережній Амальфі

 

Іспанія чи Італія: де кращі пляжі та курорти

Перш за все варто сказати, що як іспанські, так і італійські пляжні курорти користуються величезною популярністю серед туристів. Тож якщо ви шукаєте місце, щоб достатньо поніжитися на сонці і насолодитися цілющою морською водою, обидві ці країни матиму що запропонувати. Давайте розглянемо ці два напрямки детальніше.

 

Іспанія Ця країна має понад 8000 кілометрів берегової лінії і може похвалитися чудовими піщаними пляжами з пологим заходом біля моря. Іспанія також має місця, які ідеально підходять для любителів активних водних розваг.

 

Сан Себастьяна

 

  • Побережжя Коста-дель-Соль, розташоване на півдні країни, відоме своїми довгими пляжами із золотим піском, чистою водою та бурхливою нічною життям.

 

  • Пляжі Балеарських островів (Ібіца та Майорка) відомі кришталево чистою водою, м’яким піском та живою атмосферою вечірок.

 

  • Пляжі Барселоні, розташовані вздовж Каталонського побережжя, славляться живою атмосферою та унікальною архітектурою, зокрема культовими роботами Антоніо Гауді.

 

Мальовничі п ляжі Барселоні!

  • Пляжі Галісії, розташовані на північному заході Іспанії, відомі своєю суворою красою, чистою водою та пишними зеленими ландшафтами.

 

  • Пляжі Країни Басків (Північ Іспанії) вражають відокремленими бухтами, суворими скелями, а також унікальною місцевою культурою та кухнею.

 

Італії. Берегова лінія Італії становить понад 7500 кілометрів, які включають і скелясті, і піщані ділянки. Тут можна зайнятися різними видами активного відпочинку, зокрема снорклінгом та пірнанням зі скель. Італія сподобається і тим, хто хоче цілий день залишатися на пляжі, оскільки вздовж побережжя розташовано багато закладів, у яких пропонують смачну їжу та напої.

Амалфі та вражаючі скелі!

 

  • Побережжя Амальфі вважається одним із наймальовничіших у світі. Тут є і пишна рослинність, і барвисті будиночки, і вражаючі скелі, з яких відкривається розкішний краєвид.
  • Пляжі Сардинії славляться чистою бірюзовою водою, дрібним піском та незайманими краєвидами. Сардинія також відома своїми природними парками, стародавніми руїнами та яскравою місцевою культурою.
  • Ліпарські острови вулканічного походження, розташовані біля узбережжя Сицилії, здивують вас чорним вулканічним піском. А ще тут є кристально чиста вода та унікальні геологічні утворення.
  • Курорти Ріміні та Річчоне на узбережжі Адріатичного моря популярні серед туристів завдяки широким піщаним пляжам, жвавій атмосфері та водним видам спорту.
  • Побережжя Калабрії, розташоване в південній частині Італії, відоме крутими скелями, відокремленими пляжами та розкішною природою. Регіон також славиться своєю гастрономією, культурою та активним відпочинком.

 

Як бачите, обидві ці країни обіцяють не розчаровувати своїми пляжними курортами. Але врахуйте, що завдяки величезній популярності вони будуть повними туристів. Зокрема, пляжі поблизу великих міст, таких як Рим чи Барселона, зазвичай бувають доволі людними у пік сезону (кінець червня – початок вересня). Однак, при бажанні ви можете знайти і більш приватні місця, як-от пляж Санта-Терезіта на італійському острові Сицилия. Тож неважливо, Іспанія чи Італія, — у будь-якому випадку у вас залишатиметься яскраві враження від відпочинку!

Яскраві враження!

 

Порівняння італійської та іспанської кухні

Любителям їжі Італія та Іспанія пропонують багато гастрономічних цікавинок! Кухні обох країн включають середземноморські аспекти, зокрема щедре використання оливкової олії та бобових, а також в’яленого м’яса. Причому кожна національна кухня по-своєму неповторна.  Наприклад, італійська їжа більшою мірою спеціалізується на макаронних виробах, а іспанська — на рисі.

 

Італія є батьківщиною таких відомих страв як паста та піца. Тут споживають багато сиру, морозива, кави, лікерів і вина. На Півдні країни часто готують морепродукти, а в стравах використовують свіжі томатні соуси. А насичені м’ясні рецепти, тверді сири і вершкові соуси походять з Північної Італії.

 

Іспанська кухня відома такими класичними стравами як паелья, гаспачо, коржики та знамениті тарілки тапас. В ній часто використовують морепродукти, рис, боби та м’ясо. М’ясні рагу та ситні страви більш поширені на півночі країни, а легкі, багаті морепродуктами страви походять із Південної Іспанії.

 

Пляж Генуеї

 

Італія чи Іспанія: де цікавіше дозвілля

Як відомо, Італія є визнаним центром західної культури. Саме італійське Відродження здійснило справжню революцію в мистецтві, науці та техніці в 15-16 століттях! Ця країна є фантастичним напрямком, де можна відкрити для себе витвори мистецтва, архітектуру та  археологічні пам’ятки. А розкішні ландшафти, що тягнуться від Італійських Альп до вражаючого узбережжя, пропонують чудові маршрути для велосипедних та піших прогулянок.

 

Відпочинок разом з близькими та рідними!

 

 

Іспанія також є неймовірною країною, яка може запропонувати різноманітні культурні враження. Зокрема, Барселона є зосередженням фантастичних будівель і творів мистецтва таких художників-новаторів як Гауді, Гойя та Пікассо. В Іспанії також можна поніжитися на сонці, зайнятися серфінгом на узбережжі Коста-Брава, покататися на велосипеді ідилічною сільською місцевістю та прогулятися віддаленими долинами на Канарських островах. І, звичайно, відвідайте Андалусію, щоб відкрити для себе яскраві танці фламенко!

 

7 головних відмінностей між Іспанією та Італією

Порівняння Італії та спанії для відпочинку буде легшим, якщо розібратися в декількох визначальних відмінностей цих країн. Ось найбільш цікавіші:

 

  1. В Іспанії більш насичене нічне життя, ніж в Італії. Безумовно, жителі обох країн мають репутацію життєрадісних і екстравертних людей. Але саме іспанці вміють краще розважатися і тусуватися! Вони споживають більше алкоголю і полюбляють запальні вечірки Барселони, Ібіци та Малаги, тому Іспанія здебільшого приваблює молодь. Тоді як найвідоміші туристичні місця Італії включають більш спокійні локації, такі як озеро Комо та Венеція.

 

Ла-Корунья земля магії і чаклунства!

 

  1. Італія більш соціально консервативна. Деякі туристи вважають Італію та Іспанію консервативними католицькими країнами, але цей опис більше відповідає Італії.

 

  1. Італійці більше дбають про зовнішність. Іспанці, звичайно, також добре одягаються і поводяться порівняно з мешканцями інших країн. Але іспанська культура не надає такої ж цінності естетичній привабливості та гламуру, як італійська. Італійці зазвичай набагато більше стурбовані модою, менш охочі соромитися на публіці та рідше мають лишню вагу.

 

  1. Іспанія менш заселена, але більш урбанізована. Іспанія вдвічі більша за Італію, але набагато менша за населенням, тому можна було б очікувати, що тут переважають сільські жителі. Але насправді негостинний ландшафт більшої частини іспанського півострова сприяє тому, що більшість людей живе або у великих внутрішніх містах, або вздовж узбережжя. В Італії також багато міських жителів, але тут більша частка людей, ніж в Іспанії, мешкає у невеликих селах та містечках.

 

  1. Іспанія більш мультикультурна. Цікаво, що в Іспанії проживає більша частка населення, яке народилося за кордоном — близько 15 % порівняно з 10 % в Італії. Мігранти в Іспанії інтегруються досить тісно та швидко. Особливо багато приїжджих з Латинської Америки, адже з іспанцями їх поєднує мова та культурний контекст. В Італії більшість іммігрантів походять не з італомовних країн.

 

 

  1. Італійська культура м’якша, але більш непередбачувана. Італійці можуть бути менш політкоректними, ніж іспанці, але в більшості інших аспектів вони не такі прямі і надають великого значення соціальним нюансам, репутації та зв’язкам. При цьому вони більші, ніж іспанці, схильні до пліток, але також веселіші і трохи легковажніші.

 

  1. Іспанія більш функціональна. У 1970 році Іспанія значно відставала від Італії за більшістю показників, від багатства до мистецтва, ресторанної культури та навіть футболу. Але завдяки швидкому розвитку інфраструктури та економічному зростанню вона наздогнала і дещо навіть перегнала свою середземноморську сусідку.

 

Отже, Іспанія чи Італія: де краще відпочивати? Вирішуйте для себе самостійно, а ще краще – обов’язково повідайте обидві країни! Ну а ми у туристичній агенції «ОГО ТУР» завжди раді поможемо вам підібрати найкращі варіанти проживання та трансферу, а також візьмемо на собі організацію поїздки.

Поділитись: viber facebook /telegram