Назад
Єгипет

Хургада чи Шарм? Який курорт обрати для відпочинку в Єгипті

Шукаєте місце, де завжди тепло і сонячно? Гостинний Єгипет вже чекає вас у гості! Найвідомішими курортами цієї країни є Хургада та Шарм, різниця між якими цікавить туристів найчастіше. І хоча на перший погляд здається, що і клімат, і готелі, і море там однакові, певні відмінності існують. Щоб не помилитися у виборі і організувати вдалу відпустку, варто наперед дізнатися про всі ключові моменти відпочинку на обох цих курортах. То в чому ж полягає різниця, Хургада та Шарм? Розбираємося разом з туристичною агенцією «ОГО ТУР»!

Яскравий Єгипет обіцяє багато вражень! Який курорт обрати?
Яскравий Єгипет обіцяє багато вражень! Читайте, який курорт обрати

Хургада чи Шарм-ель-Шейх: особливості клімату на курортах

У Єгипті панує спекотний клімат, тому на обох курортах вам буде тепло впродовж всього року. Відмінності в температурі повітря є, але незначні: в Шарм-ель-Шейху завжди на кілька градусів тепліше, ніж у Хургаді. А найбільше різниця між курортами відчувається під час зимового сезону холодних вітрів. Так як Шарм-ель-Шейх надійно захищений Синайськими горами, вітри там не такі сильні, а ось на пляжах Хургади вітер буває дуже неприємним і пронизливим. Ось чому ваш вибір «Хургада або Шарм взимку» повинен вирішитися на користь останнього – в Шарм-ель-Шейху буде і тепліше, і затишніше.

Ми вже детально розповідали про погоду і клімат в Єгипті – переходьте за цим посиланням і дізнавайтеся подробиці. А тепер давайте порівняємо погодні умови по місяцях конкретно у Хургаді та Шармі.

• Хургада чи Шарм-ель-Шейх у січні та лютому. Хоча погода на обох курортах стоятиме ясна та сонячна, холодні вітри можуть зіпсувати враження від відпустки. Якщо ж відпочити в Єгипті саме взимку дуже хочеться, обирайте Шарм-ель-Шейх. Тут буде відчутно тепліше (+23-24°C порівняно з +21-22°C у Хургаді), і не так вітряно.

Фішкою Шарм-ель-Шейху є неймовірні коралові рифи біля берега
Фішкою Шарм-ель-Шейху є неймовірні коралові рифи біля берега

• Хургада або Шарм у березні. У цей час повітря прогрівається в середньому до +25°C в Шарм-ель-Шейху і до +24°C в Хургаді, а ближче до кінця місяця може встановлюватися справжня спека. Але не забувайте про холодні вітри, які сильніше відчуваються у Хургаді. Цей період найкраще підійде тим, хто полюбляє великі хвилі (в інші місяці це рідкість для Єгипту). Загалом, якщо не знаєте, що краще: Хургада або Шарм-ель-Шейх у березні, обирайте останній курорт.

• Хургада чи Шарм-ель-Шейх у квітні. Ближче до середини весни температура повітря піднімається в середньому до +27°C на обох курортах, а вітри починають потроху стихати. І там, і там погода буде приблизно однаковою, тому обирайте курорт на свій смак.

• Хургада чи Шарм-ель-Шейх у травні. Так як травень вважається одним з найкращих місяців для відпочинку в Єгипті, вам буде комфортно на обох курортах. Повітря прогрівається в середньому до +29-30°C, море тішить теплою водичкою і неймовірною красою, тому відпочинок буде чудовим!

• Хургада чи Шарм-ель-Шейх у червні. Спека в цей час посилюється, температура повітря на обох курортах становить в середньому +32°C, але витримати її ще можна. Так як вітрів уже немає, обирайте курорт на свій смак.

В травні і червні вам буде комфортно на будь-якому курорті Єгипту!
В травні і червні вам буде комфортно на будь-якому курорті Єгипту!

• Хургада чи Шарм у липні-серпні. Другий і третій місяці літа в Єгипті підійдуть не для всіх, адже повітря розжарюється до +33°C в Хургаді і до +35-36°C в Шарм-ель-Шейху. І це лише середньостатистичні показники, насправді може бути ще спекотніше! У цей час від високих температур страждають навіть загартовані місцеві мешканці. В ці місяці краще летіти в Хургаду – там буде трішки прохолодніше.

• Хургада чи Шарм у вересні. Поки в інших країнах туристи насолоджуються м’яким оксамитовим сезоном, в Єгипті все ще тримається спека. І в Хургаді, і в Шарм-ель-Шейху стовпчики термометрів тримаються на позначках +31-32°C, але відпочинок вже стає більш комфортним, ніж влітку.

• Хургада чи Шарм-ель-Шейх у жовтні та листопаді. Ці два місяці – ідеальний час для відпустки в Єгипті, адже на обох курортах вам буде тепло і комфортно! В Шармі температура повітря становитиме в середньому +30…+27°C, у Хургаді – близько +29…+27°C. А найкраще те, що в цей час ще немає сильних вітрів, тому вам буде приємно відпочивати і відвідувати екскурсії. Якщо вас цікавить, що краще: Хургада або Шарм у листопаді та жовтні, обирайте не за погодою, а за іншими критеріями.

• Хургада чи Шарм-ель-Шейх у грудні. Початок зими в Єгипті означає початок сезону вітрів, хоча в перші тижні грудня вони ще не дуже заважають відпочивати. І, все-таки, рекомендуємо зупинити свій вибір на Шармі – тут буде спокійніше і тепліше (+24°C проти +21°C в Хургаді).

Взимку краще обирати Шарм, захищений від вірту Синайськими горами. На фото: готель Royal Albatros Moderna 5* (Шарм-ель-Шейх)
Взимку краще обирати Шарм, захищений від вірту Синайськими горами. На фото: аквапарк готелю Royal Albatros Moderna 5* (Шарм-ель-Шейх)

Якщо у вас виникають будь-які питання щодо погоди на цих чи інших курортах Єгипту, звертайтеся до менеджерів нашої туристичної агенції «ОГО ТУР». Ми завжди радо допоможемо і порадимо найкращі тури!

Шарм чи Хургада: чим відрізняються пляжі курортів

Найбільшою відмінністю цих популярних єгипетських курортів є узбережжя, адже пляжі Хургади і Шарму відрізняються дуже суттєво! Для дитячого відпочинку більше підійде Хургада – тут є і пісочок, і пологий вхід у воду, і великі ділянки мілини, на яких можна безпечно хлюпатися у водичці. А ось Шарм-ель-Шейх для діток не дуже комфортний, так як берег тут покритий кораловою кіркою, і для купання необхідно мати спеціальне взуття.

Зате любителі поплавати з маскою не сумніваються ні хвилини і обирають для відпочинку саме Шарм! Для них перевагою цього курорту є те, що красиві рифи підходять впритул до берега, тож зануритися в підводний світ можна відразу з готельних пляжів. Відпочиваючи в Хургаді, вам довелося би замовляти для цього спеціальні екскурсії на човнах до рифів.

Пляжі Хургади відомі м'яким піском і пологим входом у воду. На фото: пляж готелю Dana Beach Resort 5* (Хургада)
Пляжі Хургади відомі м’яким піском і пологим входом у воду. На фото: пляж готелю Dana Beach Resort 5* (Хургада)

Чим відрізняються готелі Шарму та Хургади

Шарм-ель-Шейх чи Хургада, що краще в плані готелів? Це доволі актуальне питання, адже комфорт і високий рівень обслуговування цікавить багатьох туристів. Якщо оцінювати курорти по готельній базі, то Хургада, як старіший курорт, програє більш сучасному Шарму. Готелі в Хургаді будувалися вже давно, а їхній номерний фонд часто потребує реновації (хоча виключення є завжди). Зате перевагою є те, що більшість готелів у Хургаді розташовані на першій лінії від пляжу, що не завжди можливо у Шармі. Та й ціни на розваги та проживання тут нижчі.

Що стосується готелів Шарм-ель-Шейху, то вони тут новіші і часто розраховані на VIP-гостей. Це відображається у всьому: і в комфорті номерів, і в харчуванні, і в рівні сервісу, і в цінах на всю цю розкіш. П’ятизіркові готелі, зазвичай, розташовані на першій лінії, а готелі з меншою кількістю зірочок можуть бути на певній відстані від пляжу.

Визначні пам’ятки поблизу Шарму та Хургади – де цікавіше?

Найвідоміші пам’ятки Єгипту, такі як піраміди Гізи та древній храм у Луксорі, розташовані ближче до Хургади. Також звідси зручніше відвідувати Каїр, Александрію, Асуан.

Знамениті піраміди Гізи зручніше і дешевше відвідувати з Хургади
Знамениті піраміди Гізи зручніше і дешевше відвідувати з Хургади

Якщо ви плануєте відпочинок у Шарм-ель-Шейху, вам буде зручно з’їздити в національний заповідник Рас-Мохаммед. Також ви зможете відвідати християнські святині Синайських гір – вершину Мойсея та монастир Святої Катерини. При бажанні організовуються також екскурсії з перельотом у Ізраїль та Йорданію.

Порівняння загальної атмосфери в Хургаді та Шармі

Відпочинок у Хургаді більше сподобається сім’ям з дітьми, а також любителям спокійної атмосфери без зайвого шуму та галасу. Всі розваги тут, зазвичай, знаходяться на території готелів: від анімації до барів та чудових аквапарків. У межах міста можна знайти лише декілька ресторанів та невеликий ринок, тому більшість відпочивальників всю відпустку проводять в готельних комплексах.

Якщо ж говорити про Шарм-ель-Шейх, то тут все зовсім по-іншому! Розважальні програми в готелях більш активні – постійно відбуваються виступи, конкурси, концерти. Якщо захочете виїхати в містечко, також не пожалкуєте, адже там на вас чекатимуть безліч ресторанів, нічних клубів, дискотек, магазинів та сувенірних крамничок. Обов’язково відвідайте знаменитий Soho Square – великий торгово-розважальний променад, де постійно вирує життя. Вечорами тут все сяє тисячами вогнів, а туристи знаходять багато розваг на будь-який смак. Нудно не буде!

Отже, ми порівняли Шарм-ель-Шейх та Хургаду по основних пунктах, які можуть бути важливими для відпочивальників. Який курорт кращий? Тут кожен вирішує для себе сам, адже вподобання різних людей можуть відрізнятися кардинально! Щоб зробити правильний вибір, оцініть всі переваги й недоліки кожного курорту, а також порадьтеся з нашими менеджерами. Ми допоможемо розібратися у всіх нюансах і запропонуємо найкращі варіанти. Відпочивайте вдало разом з «ОГО ТУР»!

Поділитись: viber facebook /telegram