Назад
location ОАЕ

Куди краще поїхати в Емірати

Плануємо подорож до ОАЕ: коли сезон для ідеального відпустки?

Об’єднані Арабські Емірати – популярний напрямок для відпочинку, шопінгу та розваг. Сюди хочуть потрапити всі, адже слава про вражаючу архітектуру, розкішні готелі та вишукані ресторани щороку набирає нових обертів! Тут буде цікаво і тим, хто хоче зануритися в загадкову арабську культуру, і тим, хто віддає перевагу найсучаснішим благам цивілізації. В ОАЕ туристи можуть як чудово відпочити на сонячному узбережжі, так і насолодитися нестримним шопінгом! Не варто списувати зі рахунків і красу місцевих ландшафтів, хоч вони переважно й пустельні. Країна має чудові природні оази, прекрасні пляжі та водні спортивні майданчики, які пропонують різноманітні види відпочинку та розваг. Залишається визначитися лише з одним: коли краще їхати до Еміраті? Саме про це й поговоримо далі.

Відвідай розкішні краєвиди ОАЕ разом з “ОГО тур”

Який клімат в ОАЕ

В Об’єднаних Арабських Еміратах панує клімат тропічної пустелі, що означає дуже спекотне літо та порівняно прохолоднішу зиму. Головними характеристиками місцевого літа є висока температура повітря (іноді вона сягає до 45-50°C) та сухість, що не завжди комфортно для туристів. Проте зима в ОАЕ є м’якою та приємною, з температурами, що рідко падають нижче 20°C. Це час, коли багато туристів відвідують країну. Весна та осінь також можуть бути комфортними для відвідувачів. У цей період температури повітря та води не такі високі, як літом, але все ще досить теплі.

Красивий природний ландшафт з шезлонгом навколо

 

Загалом, субтропічний клімат у Еміратах і справді може бути викликом для туристів через спеку та сухість повітря, особливо влітку. Однак, маючи відповідну підготовку та обираючи оптимальну годину для відвідування, туристи можуть насолоджуватися всіма принадами цієї країни. Найкраще їхати в ОАЕ, коли сезон максимально сприятливий, а саме в період із жовтня до травня.

 

Погода в Еміратах на кожний місяць

Щоб краще уявити кліматичні умови в ОАЕ протягом року і спланувати ідеальне подорож, варто ознайомитися зі середньостатистичними даними. Короткий огляд погоди в Об’єднаних Арабських Еміратах на кожен місяць:

Піщані дюни на пустелі Namib у національному парку Sossusvlei Namib-Naukluft у Намібії!

 

  • Січень. Температура повітря коливається від 14-15°C до 24-25°C. Опадів мало, іноді бувають короткочасні дощі.
  • Лютий. Повітря прогрівається в середньому від 15-16°C до 24-26°C. Опадів все ще небагато, погода поступово стає комфортнішою для відвідування.
  • Березень. Середня мінімальна температура становить 18-20°C, а середня максимальна – 27-29°C. Доволі сприятливі умови для відвідування, комфортна температура.
  • Квітень. Температура повітря поступово зростає і складає від 21-23°C до 32-34°C. Починається спекотний сезон, проте іноді можуть випадати дощі.
  • Травень. Повітря прогрівається від 25-27°C до 37-39°C, сезон спеки триває. Можливі короткочасні грози та дощі.
  • Червень. Середня максимальна температура становить 40-42°C, а середня мінімальна температура становить 29-31°C. У червні в Еміратах панує справжня виснажлива спека, що ускладнює перебування у країні.
Величні піщані дюни під помаранчевим заходом сонця

 

  • Липень. Дуже спекотний період із температурою повітря від 30-32°C до 41-43°C. Це один із найбільш несприятливих місяців для відвідування Еміратів.
  • Август. Ще один несприятливий місяць для подорожі в ОАЕ: температура тримається на рівні 30-43°C, тож туристам без підготовки витримати таку спеку буде важко.
  • Вересень. Повітря поступово охолоджується, але все ще дуже жарко. Стовпчик термометра показує зазвичай від 27-29°C до 38-40°C.
  • Жовтень. Середня мінімальна температура жовтня становить 24-26°C, а середня максимальна – 35-37°C. Стає трохи свіжіше, тож відвідувати Емірати в цей час набагато комфортніше, ніж літом.
  • Листопад. Нарешті настає кінець спекотного періоду! Температура повітря падає до позначок від 20-22°C до 30-32°C.
  • Грудень. Початок зимового періоду в ОАЕ є найприємнішим часом для відвідування країни. Середня максимальна температура становить 25-27°C, а середня мінімальна температура сягає 16-18°C.

 

Незабутній відпочинок разом з “ОГО тур”

 

Звичайно, температурні показники можуть варіюватися в залежності від конкретного регіону в країні та конкретного року. Проте вони дають загальну картину кліматичних умов у різні місяці, що дозволяє визначити найкращу годину для подорожі до Емірати.

 

Переваги та недоліки шкірного сезону в Еміратах

 

Щоб допомогти вам зорієнтуватися щодо подорожі до Об’єднаних Арабських Еміратів, пропонуємо короткий огляд кожного сезону в цій країні.

 

Зима. Ця година ідеальна для тих, хто хоче насолодитися активним відпочинком у містах та їх околицях. Комфортна температура повітря гарантує приємні враження від сімейного відпочинку, наприклад, у тематичних парках. Радимо відвідати IMG Worlds of Adventure у Дубаї – тут точно понравиться і дорослим, і дітям!

 

Краса нижнього каньйону Антилопи!

 

Весна. Приємна температура моря та безліч сонячних годин роблять весну ідеальною годиною для пляжного відпочинку. У цю пору року дні починають ставати спекотнішими і довшими, а нічні температури падають, тому обов’язково візьміть із собою легку куртку на вечір.

 

Літо. Протягом літніх місяців спекотний день триває 10-12 годин, тож вам доведеться шукати тінь, щоб трохи охолодитися. Пропонуємо переміститися в кондиціоновані торгові комплекси! Літо в Еміратах — найкраща година для шопінгу та відвідування музеїв. Оскільки цього сезону туристів зазвичай менше, ціни відчутно падають.

 

Осінь. Як і весною, осенью в Еміратах панує тепла комфортна погода з великою кількістю сонячних днів. Це час, коли день триває до 10 годин, а температура морської води залишається приємною для купання. Тому на осінні місяці в Еміратах найкраще запланувати відпочинок на пляжах.

 

Мальовничий вид на піщаний пляж

 

Як бачите, шкірна пора року в цій країні має свої особливості, які потрібно враховувати перед поїздкою. Маєте додаткові запитання? Цікавити Емірати, сезон для найкращої відпустки? Звертайтесь до менеджерів туристичної агенції «ОГО ТУР», які завжди радо допоможуть і поділятися туристичними тонкощами!

 

Коли в Еміратах найдешевші ціни?

Як ми вже зазначили, надзвичайно спекотне літо є, мабуть, найгіршим часом для відвідування ОАЕ. Саме на період з червня до серпня припадає низький сезон у країні, коли туристів тут найменше. Але відсутність попиту на розваги, товари та послуги в цей час робить літо також найдешевшим сезоном для відвідування Єміратів!

 

Незабутні та якскраві враження від відпочинку, разом з “ОГО тур”

 

Навіть незважаючи на те, що температура в найспекотніші літні дні може перевищувати 43°C, тут знають, як справлятися зі спекою. Завдяки кондиціонованим торговим комплексам та критим розважальним центрам у найпопулярніших містах Еміратів, таких як Дубаї, все ще є чим зайнятися. Тож якщо у вас обмежений бюджет і ви нормально переносите спеку, можете обирати літо для подорожі в Еміраті. Ціни на подорожі та туристичні пакети є доступнішими в низький сезон, тому ви суттєво зекономите гроші, водночас чудово проводячи годину в Еміратах.

 

Отже, тепер ви знаєте, коли в ОАЕ сезон для найкомфортнішого відвідування. Вибирайте, чого вам хочеться найбільше — поніжитися на пляжі, відвідати тематичні парки та музеї чи з головою поринути у шопінг. Для кожного з цих випадків варто підбирати відповідну годину для подорожі. Якщо ж у вас досі залишаються певні сумніви чи запитання, вам завжди допоможуть у нашій туристичній агенції. Завітайте до «ОГО ТУРУ» за відпочинком своєї мрії в Об’єднаних Арабських Еміратах!

 

 

 

 

Поділитись: viber facebook /telegram